Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΝ...

Γράψτε στον επεξεργαστή κειμένου μια φανταστική ιστορία, κάνοντας μια  υπόθεση. Η ιστορία θα πρέπει να προκύψει μετά από συζητήσεις μέσα στην ομάδα. Οι ιδέες, καλό είναι να προταθούν απ’ όλους.
Μπορείτε να πλάσετε όσες ιστορίες θέλετε, αρκεί να βασίζονται στην υπόθεση:  «τι θα συνέβαινε αν κάποιος ή κάτι έκανε ή πάθαινε κάτι».
Οι ιστορίες που θα προκύψουν μπορούν να εκτυπωθούν και να δεθούν σε έναν τόμο ή να αναρτηθούν στο blog της τάξης σας.

3 σχόλια:

  1. Τι θα συνέβαινε, αν μια γοργόνα έβρισκε μια μαγική πέτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΝ ΜΙΑ ΑΛΕΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΕΝΑΝ ΕΛΕΦΑΝΤΑ

    Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια αλεπού που έτρωγε ό,τι έβρισκε μπροστά της.
    Μια μέρα είδε έναν ελέφαντα και τον λιμπίστηκε. Όμως ήταν πολύ μεγάλος. Τον έκοψε, λοιπόν, σε κομματάκια, τον έψησε και τον έφαγε.
    Μετά από πολλά χρόνια η αλεπού είχε βγάλει προβοσκίδα. Στην αρχή λυπήθηκε, αλλά μετά κατάλαβε ότι όταν θα πηγαίνει για κυνήγι θα της φαίνεται χρήσιμη. Και χάρηκε.
    Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα
    Οι Πανέξυπνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΝ ΜΙΑ ΓΟΡΓΟΝΑ ΕΒΡΙΣΚΕ ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΠΕΤΡΑ
    Μια φορά κι έναν καιρό εκεί που έπαιζε μια γοργόνα με τις φίλες της βρήκε μια πέτρα που πραγματοποιούσε επιθυμίες. Την είχε αφήσει εκεί ένα κοριτσάκι, που δεν είχε πάρει είδηση τι έκανε η πέτρα.
    Η γοργόνα πήρε την πέτρα, είπε πως ήταν πανέμορφη και την πήγε στο σπίτι της. Όταν την είδαν οι γονείς της αναγνώρισαν την πέτρα και της είπαν ότι την είχε χάσει ένας βασιλιάς και έφαγε τον ωκεανό για να τη βρει. Το κοριτσάκι που την είχε αφήσει ήταν η κόρη του βασιλιά και τώρα έψαχναν όλοι την πέτρα. Ο βασιλιάς ήταν θλιμμένος. Η γυναίκα του και η κόρη του τον παρηγορούσαν αλλά αυτός τίποτα. Έκλαιγε, έκλαιγε, ώσπου μια μέρα έστειλε όλο το στρατό του και έβαλαν χαρτιά με ανακοινώσεις για την πέτρα. Όταν τις είδε η γοργόνα κατάλαβε ότι αυτό που έκανε ήταν κακό για το βασιλιά.
    Η γοργόνα κολύμπησε όσο πιο γρήγορα μπορούσε, για να πάρει την πέτρα από το σπίτι της. Την πήρε και πήγε στο βασιλιά. Ο βασιλιάς για να την ανταμείψει την κράτησε στο παλάτι και έγιναν αχώριστες φίλες με την κόρη του. Έγινε φίλη και με όλη την οικογένεια του βασιλιά.
    Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
    Αλεξάνδρα Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή